Gerdab.IR | گرداب

معرفی کتاب| یادگیری ماشینی برای عوامل سایبری + دانلود فایل

معرفی کتاب| یادگیری ماشینی برای عوامل سایبری + دانلود فایل
تاریخ انتشار : ۰۱ فروردين ۱۴۰۱

هوش مصنوعی به مرور وارد حوزه‌های اطلاعاتی و سایبری، امور نظامی و تحقیق و توسعه سیستم‌های شناختی شد و هدف استفاده از آن، کمک به بشر در انجام وظایف انسانی به شکل یک رایانه دیجیتال یا رباتی که با یک رایانه کنترل می‌شود، بود.

"پایگاه رسانه ای گرداب جهت اطلاع و افزایش دانش و سواد فضای مجازی مخاطبان خود و به ویژه دانشجویان، پژوهشگران و تصمیم گیران، کتاب‌هایی را در این عرصه معرفی می‌‎کند. بدیهی است انتشار این مطالب، لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست."

به گزارش گرداب، یادگیری ماشینی که گاهی به جای عبارت هوش مصنوعی به کار می‌رود، به یک ابزار قدرتمند تبدیل شده است که می‌تواند حجم بسیاری زیادی از داده‌ها را درباره جنبه‌های مختلف زندگی انسان جمع‌آوری کند و بعد از پردازش سریع این داده‌ها، تصمیمات مناسب و منطقی بگیرد. به این ترتیب امنیت کافی تأمین می‌شود، بازدهی افزایش می‌یابد و باعث پیشرفت فناوری نیز می‌شود.

لازم به ذکر است که بعضی از دانشمندان و آینده پژوهان برجسته دنیا درباره خطراتی که هوش مصنوعی می‌تواند برای بشریت داشته باشند هشدار داده‌اند، به طوری که کارشناسان و مدیران فنی نامه‌های سرگشاده امضا کرده و درخواست ممنوعیت استفاده از هوش مصنوعی برای اهداف نظامی را داده‌اند.‌

می‌توان گفت هوش مصنوعی نه تنها دنیای سایبری را تقویت کرده، بلکه آن را در معرض خطر نیز قرار داده است. از یک سو، عملکرد بسیاری از سرویس‌های امنیتی موجود بهبود و تقویت یافته و ابزار‌های جدیدی ایجاد شده است.

از سوی دیگر، هوش مصنوعی انواع جدیدی از تهدیدات سایبری را با افزایش ظرفیت حملات سایبری و با وجود نقاط ضعف و آسیب‌پذیری‌هایی که به همراه دارد، معرفی کرده است. علاوه بر این، رایانه‌های کوانتومی با تقویت سرعت و هوشمندتر کردن عوامل یادگیری ماشینی سایبری، زمینه‌ها و ظرفیت‌های موجود را گسترش داده است.

با افزایش حجم اطلاعاتِ اغلب گیج‌کننده و غیر قابل اعتماد در بسیاری از بخش‌های فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی، لازم است تا کتابی باشد که بتواند موارد مختلف را از دیدگاه امنیت سایبری توضیح دهد و مشخص کند که چرا و چه زمانی نمی‌شود به توان و قدرت یادگیری ماشینی اعتماد کرد و این که چطور می‌توان از آن به نفع خود استفاده کرد تا از پیامد‌های ناخوشایند و فاجعه بار اجتناب شود.

کتاب یادگیری ماشینی برای عوامل سایبری: حمله و دفاع به موضوعات حساس مانند استفاده از یادگیری ماشینی برای حمله و تعارض می‌پردازد؛ موضوعاتی که کم‌تر در سطح آکادمیک مطرح می‌شود، در حالی که پرداختن به چنین موضوعاتی امری ضروری است.

این کتاب از هفت فصل تشکیل شده است و با یک معرفی آغاز و با یک نتیجه‌گیری به پایان می‌رسد. در فصل اول که معرفی است، ساختار، انگیزه و هدف از نوشتن کتاب ارائه شده است. فصل دوم به درک یادگیری ماشینی با ارائه توضیحاتی درباره نحوه عملکرد، مدل و الگوریتم، کمک می‌کند. فصل سوم به نقشی که یادگیری ماشینی در امنیت سایبری ایفا می‌کند پرداخته است و فصل چهارم برعکس فصل قبل، به موارد استفاده از یادگیری ماشینی در انجام حملات سایبری می‌پردازد.

در فصل پنجم نیز اطلاعاتی درباره اقدامات بین‌المللی در رابطه با هوش مصنوعی و مباحث پیرامون آن ارائه شده است. فصل ششم، چشم‌اندازی از توسعه فناوری و تحول اجتماعی را در اختیار خواننده قرار می‌دهد و فصل آخر یک جمع‌بندی کلی از تمام موضوعات بحث شده است.

عنوان کتاب: یادگیری ماشینی برای عوامل سایبری: حمله و دفاع (علوم و فناوری‌های پیشرفته در برنامه‌های امنیتی) چاپ اول
عنوان اصلی: Machine Learning for Cyber Agents: Attack and Defence (Advanced Sciences and Technologies for Security Applications) first edition
نویسندگان: استانیسلاو آبایموف (Stanislav Abaimov) و مائوریتزیو مارتلینی (Maurizio Martellini)
سال انتشار: ۲۰۲۲
ناشر: Springer

دانلود کتاب